• Gmat Sınavı Nedir? | Yurtdışında Sınav Hazırlıkları

    • 06,Eki 2024
    • Posted By : Yurt Dışı Eğitim Danışmanı
    • 0 Comments
    Gmat Sınavı Nedir? Graduate Management Admission Test, uluslararası MBA programlarına başvurmak isteyen adaylar için GMAC (Graduate Management Admission Council) tarafından düzenlenen standart bir sınavdır. Yurtdışındaki İşletme Okulları, kabul süreçlerinde GMAT puanına büyük önem verirler. GMAT, aynı zamanda bir adayın iş dünyasına olan bağlılığını da göstermek için bir fırsat sunar. Graduate Management Admission Test, yurtdışında MBA programlarına başvurmak isteyen bireyler için GMAC (Graduate Management Admission Council) tarafından gerçekleştirilen standart bir sınavdır. Yurtdışı İşletme Okulları, kabul süreçlerinde GMAT puanını dikkate alırlar. Ayrıca, GMAT bir adayın iş dünyasındaki kariyerine duyduğu bağlılığı ifade etmesine imkan tanır. GMAT Sınavı, bir adayın işletme okullarına kabul edilme yeteneğini değerlendiren bir ölçüt sunar. Adayın akademik kapasitesini doğru bir şekilde ölçmek için güvenilir bir sınavdır ve programdaki performansını öngörür. Bu durum, işverenlerin lisansüstü işletme öğrencilerine olan talebinin artmasıyla daha da önem kazanmaktadır; çünkü pek çok şirket, MBA ve yöneticilik, muhasebe ve finans gibi yüksek lisans programlarından mezun olan adayları tercih etmektedir. İşletme lisansüstü okullarına kabulü etkileyen birçok unsuru vardır. Öne çıkanlar arasında kanıtlanmış başarı yetenekleri, güçlü sözlü iletişim becerileri, teknik ve niceliksel beceriler, artan iş deneyimi, etkili yazılı iletişim becerileri ve ilgili sektör tecrübesi sayılabilir. İşverenler, B-okul mezunlarının başvurularda genellikle 2-4 yıllık deneyim sahibi olmalarını beklemektedir.

    GMAT Test Yapısı Nasıldır?

    GMAT test bölümü Soru sayısı Soru türleri Zamanlama
    Analitik yazma değerlendirmesi 1 Konu Argümanın analizi 30 dakika
    Entegre muhakeme 12 Soru Çok kaynaklı muhakeme grafik yorumlama 2 parçalı analiz tablo analizi 30 dakika
    Nicel 37 Soru Veri yeterliliği problem çözme 75 dakika
    Sözlü 41 Soru Okuduğunu anlama eleştirel akıl yürütme cümle düzeltme 75 dakika
    Toplam sınav süresi 3 saat, 30 dakika

    GMAT Kayıtları Nasıl Yapılır?

    GMAT sınavı yıl boyunca gerçekleştirilebilmektedir ve sınava girmeden önce iyi bir planlama yapmak oldukça önemlidir. Sınav tarihinden en az 6 ay önce kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt işlemleri, posta veya telefon aracılığıyla gerçekleştirilebilir; ancak bu yöntemlerden herhangi birini kullanmadan önce son başvuru tarihlerini kontrol etmek önem arz eder. Ayrıca, kimlik belgenizdeki adınız, doğum tarihiniz, vatandaş olduğunuz ülke ve cinsiyet bilgilerinin eksiksiz olduğundan emin olun. GMAT için belirlenen test ücreti 250 $’dır ve bu ücret aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle ödenebilir: a) Kredi Kartı b) Banka Kartı [VISA / MASTER / AMEX / JCB] Bazı bankalar, internet üzerinden yapılan işlemler için banka kartlarının kullanımına izin vermemektedir; bu durumda adayların ek destek almak için bankalarıyla iletişime geçmesi gerekmektedir. Sınavınızı telefonla yeniden planlayabilir veya iptal edebilirsiniz; ancak bu işlem için 10 $ hizmet ücreti talep edilecektir. Sınav tarihinden 24 saat önce değişiklik yapmak mümkün değildir. Gerçek sınav tarihinden 7 gün içinde yeniden planlama veya iptal işlemi yaparsanız, yeniden planlama için indirimli bir ücret ödemeniz ya da iptal için kısmi geri ödeme almanız mümkündür. Fakat, eğer sınav tarihinden 7 gün veya daha kısa bir süre içinde iptal işlemi yaparsanız, yeniden planlama ücreti olarak kayıt ücretini tam olarak ödemeniz gerekecek ve iptal için geri ödeme yapılmayacaktır.

    GMAT Hazırlık Kursları

    Sınav, çeşitli alanlardaki yetkinliklerinizi ölçen farklı tipte sorulardan oluşmaktadır. Tüm sınav katılımcıları aynı sayıda ve türde soruyla değerlendirilir. Testin süresi ise adaydan adaya değişmez, şartlar herkes için aynıdır. Adaylar, testin bölümlerinde ilerledikçe bilgisayar, yanıtları değerlendirerek puanı güncelleyip adayın seviyesine uygun bir sonraki soruyu seçer. Bu nedenle GMAT, Bilgisayar Uyarlamalı bir Test formatındadır. Adaylar, soruları atlayamaz ya da boş bırakamazlar. Bakınız GMAT Hazırlık Kursları

    GMAT Test gününde neler yapılmalı?

    • Doğru kimlik belgesini yanınıza alın
    • GMAT sınav yönergelerini okuyun
    • Kimliğinizin doğruluğunu kontrol edin (avuç içi damar taraması, dijital imza ve fotoğraf çekimi)
    • Derin bir nefes alıp sınavınıza başlayın
    • Mola sırasında merkez tarafından belirlenen, yalnızca su, yiyecek ve diğer konfor malzemelerine izin verilir.
    • Bir sonraki bölümde zaman kaybetmemek için, moladan zamanında geri dönün
    • Cep telefonları veya çalışma materyallerinin kullanımı yasaktır
    • Molanızdan önce dönmeniz durumunda iş istasyonunuzda boş oturmanıza izin verilmez.
    • Sınavdan sonra herhangi bir soru veya cevabı kaydedemez, kopyalayamaz veya açıklayamazsınız.
    Sınavınızı tamamladığınızda, resmi olmayan GMAT sınav puanınız görüntülenecektir. Puanı kabul edip etmeyeceğinize karar vermek için 2 dakika süreniz vardır. Herhangi bir karar vermediğiniz takdirde, sınav otomatik olarak iptal edilecektir. Eğer puanınız iptal edilirse, basılı bir kopyasını almayacak veya resmi olmayan puanlarınızın bir kopyasını elde etmeyeceksiniz. Gmat Nedir, Gmat Hazırlık Kursları, Yurtdışı dil okulları ve diğer yurtdışı eğitim danışmanlığı programları hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Leave A Comment